Terug naar hoofdpagina
GRATIS VERZENDING VANAF €100

Hergebruiken, verminderen en recyclen

Hergebruiken, verminderen en recyclen
De weg naar duurzame verpakking is in ontwikkeling, maar het is een weg die moeilijker wordt gemaakt door de gewoonten van de consumentenmaatschappij.

Nieuwe soorten verpakkingen die met milieuvriendelijke materialen en processen zijn gemaakt, zijn daarom belangrijk voor het concept duurzaamheid. Het is van essentieel belang dat verpakkingen het afval tijdens de toeleveringsketen en bij de consument tot een minimum beperken: zo worden zij een "milieuvriendelijke" verpakking, die de consument ertoe aanzet het concept van vermindering, hergebruik en recycling van verpakkingen te omarmen .

Met het oog op een grotere sociale en ecologische verantwoordelijkheid is het dus noodzakelijk om het ontwerp van de verpakking te verbeteren: een ontwerp dat rekening houdt met elke fase van de levenscyclus van het product, dat de impact van de verpakking op de toekomst van de planeet en van de generaties die zullen volgen tot een minimum beperkt.

Daarom is het belangrijk dat er wordt gekeken naar de analyse van de levenscyclus van de producten. Kortom, het betekent nadenken over verpakkingen gedurende hun hele levenscyclus, van productie tot logistiek, van distributie tot consumptie, tot aan hun recycling: het doel, zoals hierboven vermeld, is het minimaliseren van afval, het verminderen van de hoeveelheid afval. Impact op het milieu en de samenleving .

Het ontwerpen van een fles, pot of doos die langer kan bestaan dan de levensduur van het product dat erin zit, is de beste manier om eco-verantwoordelijk te handelen en een meerwaarde te geven aan je product.

Daarom bestaat INSIGHT uit verpakkingen die niet alleen zijn ontworpen om te worden gebruikt en gerecycled, maar ook om te worden hergebruikt.

Al onze flessen en potten kunnen, zodra hun primaire functie van opslag, bescherming of transport van producten is uitgeput, worden omgevormd tot iets anders, door middel van innovatieve en vooral duurzame oplossingen.